5 Νέα Instagram Features

Ολοκληρώνουμε το πρώτο τρίμηνο του έτους και τα νέα features των αγαπημένων marketing μέσων έχουν πολλαπλασιαστεί. Το Instagram μόνο έχει προσθέσει 5 νέα features για τους χρήστες, τις επιχειρήσεις και τους δημιουργούς του app.

Insta Shopping

Το Instagram shop είναι μια δυνατότητα στο Instagram που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα αγορών δωρεάν και να πουλήσουν προϊόντα στο Instagram. Ιδανικά για μικρές επιχειρήσεις, τα καταστήματα Instagram επιτρέπουν στους πελάτες να πραγματοποιούν αγορές εντός της εφαρμογής.

Η δυνατότητα αυτή υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό αλλά το τελευταίο διάστημα, το Instagram πρόσθεσε ένα ξεχωριστό shopping “tab” για να είναι συγκεντρωμένα όλα τα πιθανά αγαπημένα μας προϊόντα.

Επίσης, ο χρήστης μπορεί να βάλει τα προϊόντα που του αρέσουν στη προσωπική του wishlist και φιλτράρει τα προϊόντα με βάση κατηγορίες, όπως: editor’s picks, guides, collections κτλ.

Guides

Όπως είδαμε και παραπάνω, τα guides βοηθούν στην προώθηση προιόντων καταλόγου και αποτελούν και αυτά ένα νέο feature του μέσου. Ειδικότερα, τα Guides του Instagram είναι μια διασταύρωση μεταξύ καρουζέλ και αναρτήσεων ιστολογίου. Μπορούν να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας προδημοσιευμένες αναρτήσεις, μέρη ή καταχωρήσεις προϊόντων από τον λογαριασμό του δημιουργού ή τους δημόσιους λογαριασμούς. Κάθε guide περιλαμβάνει μια εικόνα εξωφύλλου, τίτλο, εισαγωγή και προαιρετικές περιγραφές για καταχωρήσεις.

Map Search

Το Instagram κυκλοφόρησε μια νέα λειτουργία «Αναζήτηση χάρτη», που επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύπτουν επιχειρήσεις και τοποθεσίες από τον ενσωματωμένο χάρτη στην εφαρμογή Instagram. Παρόμοια με τους Χάρτες Google, τώρα οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν εστιατόρια, χώρους διασκέδασης, καφετέριες, καταστήματα και πολλά άλλα.

Επιπλέον, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν επιχειρήσεις με hashtags και θα εμφανίζει επίσης τις ώρες εργασίας, τις πληροφορίες τιμών, το μέρος και τους συνδέσμους προφίλ τους.

Ένα άλλο υπέροχο νέο για τη νέα λειτουργία είναι η επιστροφή των ιστοριών τοποθεσίας. Οι δημόσιες ιστορίες των τοποθεσιών με ετικέτα θα εμφανίζονται επίσης στον νέο χάρτη του Instagram και οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν ελεύθερα σε αυτές και να εξερευνήσουν συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Auto Generated Captions

Μέχρι τώρα, οι δημιουργοί έπρεπε να προσθέτουν μη αυτόματα υπότιτλους στα βίντεο τους. Το Instagram λοιπόν, κάνει πιο εύκολη την προσθήκη των υποτίτλων και πιο προσιτό το περιεχόμενό του, για χρήστες με προβλήματα ακοής. Η νέα λειτουργία θα είναι επίσης χρήσιμη για χρήστες που προτιμούν να παρακολουθούν βίντεο χωρίς ήχο.

Reminder

Τέλος, μία καινούργια λειτουργία του Instagram που βοηθά τις επωνυμίες και τους δημιουργούς να προωθούν επερχόμενες εκδηλώσεις και θυμίζει τα Facebook Events, είναι τώρα διαθέσιμη!

Δημιουργώντας μια feed ανάρτηση με τη λειτουργία “Reminder”, ορίζετε μία εκδήλωση με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειές της (ημερομηνία, ώρα, τοποθεσία κτλ.). Στη συνέχεια, οι ακόλουθοί σας στη συνέχεια μπορούν να πατήσουν σε ένα μικρό εικονίδιο-κουδούνι για να δουν τις λεπτομέρειες του συμβάντος μαζί με μια επιλογή λήψης υπενθυμίσεων ειδοποιήσεων:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Οι υπενθυμίσεις πρέπει να ορίζονται τουλάχιστον μία ώρα πριν από την ώρα έναρξης του συμβάντος, με μέγιστη αντίστροφη μέτρηση τριών μηνών.
  • Θα οριστεί επίσης στη ζώνη ώρας της συσκευής που χρησιμοποιήσατε για τη δημιουργία της ανάρτησης, αλλά οι ακόλουθοί σας θα το δουν στην τοπική τους ώρα.
  • Προς το παρόν, δεν μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες υπενθύμισης σε αναρτήσεις που έχουν ήδη δημοσιευτεί.

Όταν κάποιος επιλέξει να λάβει υπενθύμιση για την εκδήλωσή σας, θα του αποσταλεί:

  • Μια ειδοποίηση ροής δραστηριότητας 24 ώρες πριν από την εκδήλωση
  • Μια ροή δραστηριότητας και μια ειδοποίηση push 15 λεπτά πριν από την εκδήλωση
  • Μια ροή δραστηριότητας και μια ειδοποίηση push κατά την έναρξη της εκδήλωσης

Πολλά τα νέα Instagtam features για το 2022 λοιπόν και ο χρόνος πειραματισμού με αυτά ξεκινάει από… τώρα!

Looking for e-business solutions?

Welcome to the Experts!

Never share sensitive information (credit card numbers, social security numbers, passwords) through this form.