digital marketing agency

5+2 λόγοι που χρειάζεσαι ένα Digital Agency για την ανάπτυξη της επιχείρησής σου

Έχεις ήδη καταλάβει πόσο σημαντικό είναι πλέον το online περιβάλλον και ότι κακώς δεν καρπώνεσαι πωλήσεις μέσω internet, που αυξάνονται με γεωμετρική σχεδόν πρόοδο κάθε χρόνο. Σωστά;

Έχεις αποφασίσει ότι πρέπει να πάρεις μέρος και σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, ωστόσο αν ρίξεις μία πιο προσεκτική ματιά στα διαθέσιμα εργαλεία για digital marketing φαντάζουν πολλά; Προς ανακούφισή σου, θέλουμε να σε ενημερώσουμε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ φυσιολογικό, αφού η τέχνη του digital marketing περιλαμβάνει όλες τις online μεθόδους marketing, αλλά και τις νέες τεχνολογίες με τις οποίες αυτές μπορούν να υλοποιηθούν.

Ως εκ τούτου, μιλάμε για SEO, email, content, PPC, social media, blogging και πολλά ακόμα εργαλεία και μέσα που μπορούν να απογειώσουν και τη δική σου εταιρεία. Η βέλτιστη επιλογή είναι να απευθυνθείς σε ένα εξειδικευμένο digital agency που θα σε βοηθήσει στην online ανάπτυξή σου. Γιατί και πως;

 

  1. Δούλεψε με τους Ειδικούς

Ένα digital agency απαρτίζεται από υψηλά εκπαιδευμένους ειδικούς σε διάφορους τομείς, από graphic designers, content creators, marketeers, προγραμματιστές, account managers & PPC experts. Ένα digital agency οφείλει να γνωρίζει πολύ καλά τόσο εσένα όσο και το brand που εκπροσωπείς, αλλά και το industry στο οποίο δραστηριοποιείσαι. Η γνώση και η τριβή με διαφορετικούς κλάδους και η σύμπραξη πολλών ειδικοτήτων, σου δίνει τη δυνατότητα να δουλεύεις με τους ειδικούς. Γιατί η εξειδίκευση φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα.

  1. Έχουν τα εργαλεία

Tracking, multimedia, interactivity, monitoring, competition analysis… Άγνωστες λέξεις; Η αλήθεια είναι ότι το digital marketing απαιτεί μία σειρά εργαλείων και premium υπηρεσιών για την σωστή παρακολούθηση και ανάπτυξη των online καναλιών σου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ένα και μοναδικό εργαλείο για την υλοποίηση της digital marketing στρατηγικής σου και ένα καλό digital agency έχει τις απαιτούμενες συνδρομές σε online marketing εργαλεία για να βελτιστοποιήσει στο έπακρο τις καμπάνιες σου.

  1. Συγκεντρώσου στη Δουλειά σου

Μία ομάδα digital marketing in-house συνεπάγεται σημαντική κατανάλωση του χρόνου σου για την εύρεση των πιο ταλαντούχων και φυσικά την εκπαίδευσή τους – γνωστό και ως learning curve! Με ένα agency αρκεί να μοιραστείς τους στόχους σου και το χρονικό πλαίσιό τους. Δεν απαιτείται καμία εκπαίδευση ή management της ομάδας, γεγονός που σου απελευθερώνει αυτομάτως χρόνο για να κάνεις πιο σωστά τη δουλειά σου, αφήνοντας τη διαχείριση της digital εικόνας σου και των online πωλήσεών σου στην ομάδα του agency.

  1. Μείωσε το συνολικό κόστος

Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι μειώνεις σε μεγάλο βαθμό το γενικό κόστος του digital marketing της επιχείρησής σου. Ένα digital agency εργάζεται ως ανεξάρτητος συνεργάτης, γεγονός που συνεπάγεται την απουσία μισθοδοσίας, φόρων κλπ. Συγχρόνως, γλιτώνεις ένα μεγάλο μέρος του κόστος των απαιτούμενων εργαλείων – και φυσικά της αντίστοιχης τεχνογνωσίας!

  1. Κινήσου σωστά απέναντι στον ανταγωνισμό

Και μιλώντας για τεχνογνωσία, περνάμε στην γνώση του κλάδου σου. Ούτως ειπείν, στο εξωτερικό περιβάλλον δραστηριοποίησης ή πιο απλά και πεζά στον ανταγωνισμό! Η έρευνα ανταγωνισμού στο δικό σου industry είναι το πρώτο-πρώτο βήμα πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε καμπάνια και ένα agency το ξέρει καλά! Είτε ήδη έχει εμπειρία από τον δικό σου τομέα είτε όχι, ένα καλό agency ξέρει να κάνει αποτελεσματική έρευνα και να αναγνωρίζει τους ανταγωνιστές σου – και όχι μόνο. Σημαντικό μυστικό επιτυχίας σε κάθε online καμπάνια είναι το κοινό στόχευσης (target audience) και στον εντοπισμού αυτού, ένα agency έχει σίγουρα εμπειρία από την οποία μπορείς να επωφεληθείς.

+1 Πάρε καινούργιες ιδέες

Στο digital marketing είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι δε γίνεται όλα όσα σου αρέσουν να έχουν τα αποτελέσματα που θέλεις. Κάποιες καμπάνιες θα αποδειχτούν πολύ επιτυχημένες και κάποιες όχι. Ένα καλό agency θα σου δώσει όμως κάποιες μοναδικές ιδέες -ταιριαστές στο δικό σου brand- σχετικά με τις τεχνικές που θα φέρουν αποτελέσματα για τη δική σου εταιρεία. Η διαρκής παρακολούθηση των νέων τάσεων σε συνδυασμό με την εμπειρία του agency και το συνακόλουθο πάντρεμα με τις υπόλοιπες marketing ενέργειες θα παράξουν νέες ιδέες, οι οποίες με τη σωστή στόχευση θα απογειώσουν τις πωλήσεις σου.

+2 Επωφελήσου των Μετρήσιμων Αποτελεσμάτων

Καμία εταιρεία δεν θέλει να επενδύσει αν δεν βλέπει αποτέλεσμα. Με τόσες μεθόδους και εργαλεία digital marketing, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχεις πολλά -πάρα πολλά- νουμεράκια! Το ζήτημα είναι να μπορείς να αναγνωρίσεις τους σημαντικότερους δείκτες (KPIs) και το αληθινό ROI της επένδυσής σου. Ένα καλό agency σε βοηθάει να αναγνωρίσεις του σημαντικότερους δείκτες για την ανάπτυξη της εταιρείας σου και θα σου παρέχει ξεκάθαρα αποτελέσματα.

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+